Tips

HERSENWERK

Hersenwerk is een uitdaging voor je hond waarbij zijn neus aan het werk wordt gezet. Het is een mooie aanvulling op het dagelijks wandelen en spelen.

 

Voor pups is het een goede manier om ze moe te maken met weinig lichamelijke inspanning. Ze leren hiermee oplossingsgericht zoeken,

Het stimuleert de zintuigen en mentaal worden ze stabieler.

 

Voor de oudere hond die fysiek wat minder goed mee kan, is het een geweldig tijdverdrijf en het houdt hem mentaal fit.


Maar ook voor honden die (tijdelijk) fysiek beperkt zijn, is het een mooie bezigheid en raken op deze manier hun overtollige energie kwijt.

 

Kortom, hersenwerk is voor iedere hond van iedere leeftijd.


VOORBEELDEN HERSENWERK


Hersenwerk met Mia. 
Als je goed luistert, hoor je dat haar neus constant aan het werk is.

Hersenwerk voor beginners.


Een snuffelmat is ook voor beginners.

PUPPY CULTURE 

Jane Lindquist (Killion) heeft samen met haar man Mark Lindquist Puppy Culture gemaakt. Puppy Culture (PC) is een dvd serie en gaat over het opvoeden van pups en met name de eerste 12 weken.


Maar iedereen die te maken heeft met het opvoeden van honden in wat voor leeftijd dan ook heeft hier baat bij.
Het gaat de eerste 12 weken alleen wat makkelijker omdat de pups ontvankelijker zijn.


Jane en Mark fokken Bull Terriers onder de kennelnaam Madcap en je volgt hun nest vanaf de dekking tot en met 12 weken en verder (tot 3 jaar).  


In de dvd serie wordt op een duidelijke manier (in korte hoofdstukjes) en wetenschappelijk onderbouwd hoe je je puppy de beste start van zijn leven kunt geven. Betere ontwikkeling van de hersenen, grotere aanpassingsvermogen, minder kans op gedragsproblemen en meer binding.


Het volgende wordt o.a. besproken. Prenatale zorg, vroege neurologische stimulatie, ontwikkelings- en angstfasen, puzzels, spelletjes en probleemoplossing. Maar ook: hoe vind je een goede puppycursus, geschikte speelmaatjes, wandelen zonder trekken, opspringen, hierkomen op bevel, clickertraining, bak- en prooinijd, agressie en nog veel meer.


Een aanwinst voor een betere start en een verrijking voor jullie band samen.

Jane Killion is de auteur van het boek “When Pigs Fly”(in het Nederlands vertaald als “Superhonden”). Jane beschrijft hierin de door haar ontwikkelde leermethode die is gebaseerd op wederzijds respect. Ze heeft haar methode ontwikkeld op grond van haar jarenlange ervaring met haar 'eigenwijze' Bull Terriers. Je leert gebruik te maken van de aangeboren talenten van je hond en zult versteld staan van wat jouw ‘ondeugende’ hond allemaal kan als je eenmaal weet hoe hij denkt en waar hij warm voor loopt.


Er zijn ook een serie dvd's uitgebracht waaronder scent games (geur/speur spelletjes) en attention is the mother of all behaviours (om je hond te leren dat afleidingen juist een cue zijn om aandacht van je hond te krijgen).

Als je de streaming koopt i.p.v. de dvd's is het Nederlands ondertiteld.


Perfect voor honden van alle leeftijden!